Ben je benieuwd naar mijn covers? Klink hier!

Een rondleiding door je eigen lichaam

Mijn “normale” leven is inmiddels weer begonnen. Het hakt erin! BOEM! Alsof mijn lijf weer bezig is om weer het normale leven op te pakken.
Dat je bij jezelf de vraag stelt: Wanner was ik ook alweer op vakantie? Tja, wat moet ik hier op zeggen…….

Ik ben inmiddels weer midden in het werk leven. Mijn ouders zeggen, ja, dat is het volwassen leven. Ja, daar hebben zij misschien wel gelijk in, maar ik heb 2 banen. Ik heb mijn baan bij Icarus en ik mijn eigen lijf. Mijn eigen lijf vraag ontzettend veel aandacht en tijd. Deze week ben ik heel veel bezig geweest met mijn lijf. Om te voelen wat mijn lijf eigenlijk nodig heeft. Dat begon allemaal woensdag bij de massage.

Ik had mij al voorbereid op deze dag. Wat wilde ik (laten) behandel? Wat doet het meeste pijn?
Ik vertelde dat ik weer een paar weken met pijn in mijn boven been/heup slaap en dat ik op vakantie GEEN pijn had. Daar ben ik fysiek maar ook mentaal kapot van!
Ze zei: “Dat kan je ook zelf doen met je stem door naar de pijnlijke plek toe te gaan en dan een klank te maken.” Bij Stembevrijding vond ik het nog moeilijk om het in mijn eentje te doen, vandaar doe ik dat nu ook tijdens de massage’s.
Wij kwamen tot de conclusie dat het niet zo verstandig is om s’nachts geluid te maken, want dan zou het hele huis wakker worden. Dus gaf ze mij tips hoe ik het ook zonder geluid kon doen.

Ik heb dat bij haar nog een paar keer gedaan. Uiteraard met geluid. Tewijl ik dat deed voelde ik mijn lijf ontspanning. Het was een magisch gevoel, een gevoel van vrijheid!
Al die jaren was het een grote zoektocht naar wat de pijn kan verminderen,
vooral s’nachts.
De eerste nacht na de massage werd ik wakker met pijn. Nee! Dat was wel heel kort zonder pijn. Maar gelukkig weet ik nu een “truckje”!

Ik ging met mijn gedachten naar de plek waar mijn pijn zat (in dit geval was het mijn heup/been) en concentreerde mij op de plek.Ik was lief tegen mijn heup/been, want het helpt niet om boos te worden, want dan gaat mijn been alleen maar meer aanspannen.

Nu, na ruim 19 jaar weet ik eigenlijk hoe ik mijn pijn zelf kan bestrijden. Ik voel mij zelfverzekerder nu ik dit heb ontdekt. Okey, ik ben nog niet zo goed dat ik de pijn helemaal weg kan halen, maar ik blijf oefenen. Bij Conny, thuis en als het nodig is ook op mijn werk. Ik kan dit!
O, ja, als je dit leest en je hoort mij geluid maken. NIET binnenkomen!!
#hetlevenvanselinaterenghi

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *