Ben je benieuwd naar mijn covers? Klink hier!

Tijd

Tijd, het is een groot begrip. De klok tikt maar door. Door zonder dat je er bij stil hoeft te staan. Maar wat als je de tijd niet los kan laten? Wat als je elke vijf minuten op de klok kijkt? Waarom eigenlijk? Is het onmacht omdat ik afhankelijk ben van andere mensen? Of heeft het een andere reden?

Ik heb mijn draai te pakken. Op mijn werk gaat alles op rolletjes. Ik doe mee met opdrachten en ik leer nieuwe dingen zoals HTML. Ook dat begin is moeilijk geweest, maar zoals ik al vaker in mijn blog schreef alle beginnen is moeilijk.
Bij iemand zonder CP zit het na 3 keer in het hoofd. Maar voor mensen met CP (zoals ik) is herhaling heel erg belangrijk en dat kost tijd en moeite.
Met HTML geldt dat net zo. Gelukkig hebben wij nu een leeromgeving waar verschillende cursussen worden aangeboden (HTML is daar een van). Maar ik ben al 6 weken bezig met één filmpje en ik snap er nog weinig van. Ja, ik hoor je denken, heb je het aangegeven? Ja, heb ik. Ze helpen mij doordat ze het nog een keer uitleggen en als het nodig is nog een keer.

Afgelopen weken zat ik mezelf in de weg. Ik baal van het feit dat ik CP heb. Ja af en toe komt dat als een bom! Okey, ik moet toegeven, mijn maandelijkse periode helpt daar ook niet bepaald bij….. Maar ik sla mij door de slechte dagen heen door bijvoorbeeld wat lekkers te halen bij de bakker of door de douche net een tikje warmer te zetten dan normaal. Het zijn kleine dingen, maar die kleine dingen zijn zo belangrijk!

Terwijl ik mezelf zo goed mogelijk probeer te verwennen tikt de tijd door. Tik, tak, tik, tak, tik, tak. AAAAAAAAAAHHHHHH! Ik wordt gek cijfers! verspringen voor mijn neus. Tik, tak, tik, tak. Waar komt die tijdsdruk wèèr vandaan?

Er zijn verschillende theorieën. Optie 1: Ik denk dat het door mijn geboorte komt. Ik kreeg zuurstof te kort in de buik van mijn moeder tijdens de geboorte, waardoor ik nu CP heb. Ik kreeg stress (tijdsdruk) waardoor ik nu nog steeds tijdsruk ervaar. Optie 2: Omdat ik afhankelijk ben van alles en iedereen. De tweede optie zei mijn PGBer en nu weet ik niet meer welke van de twee juist is.
Ik vertelde dat aan een ander PGBer

die op woensdag mij komt begeleiden met “projecten”. Zij zei : “wat Als allebei waar is?”
Sinds dien weet ik het niet meer.

Ik heb hierbij hulp nodig om mijn route verder uit te stippelen en om “klokken tik” onder controle te krijgen. Want voor de rest van mijn leven klokken af te plakken is ook geen optie.
#hetlevenvanselinaterenghi

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *